Bäst rankad design trappor onlineföretag 2022

Kvalitet trappdesign onlineleverantör Stepsta ? Designa din trappa enkelt & smidigt online: Vår fabrik tillverkar din drömtrappa – välj design, material och mått. Vi erbjuder stora valmöjligheter med kvalitet och detaljer i fokus. Köp direkt online med hemleverans. Med 4 veckors leveranstid inom hela Sverige: Vi levererar till fast pris inom hela Sverige med en normal leveranstid på 4 veckor. I dessa tider har det under vissa perioder varit brist på trämaterial runt om i landet. Vi har dock i dagsläget ett välfyllt lager, och ser inga indikationer på längre leveranstider på våra trätrappor just nu. Läs ytterligare detaljer at Trappor pris. Ytbehandling: Bets, lack, målad och/eller oljad yta? Vit, grå, svart eller brun? Anpassa alla trappens delar på ditt sätt.

I början av 2000-talet gjorde forskare i Österrike ett fynd som går helt i linje med Stepsta’s smak; Europas äldsta trappa (troligtvis). Trappan tros vara mer än 3000 år gammal och leder ned till en saltgruva. Denna konstruktion återfinns i Hallstatt, en liten stad som även den är en av de äldsta städerna i Europa. Söder om den mer kända staden Salzburg ligger denna ort, vars saltgruva har sysselsatt lokalbefolkningen i tusentals år. Det anmärkningsvärda med denna gruva är att det finns betydligt fler fynd att göra än bara salt, utan även fornlämningar från de arbetare som huserat i gruvan under tusentals år. Men vad som gör den mest intressant i vårt tycke är självklart den bevarade trappan som leder ned till gruvan! Trappan är en av de mest anrika fynden som gjorts i gruvan, och vi har full förståelse varför. Skulle du råka ha vägarna förbi Hallstatt rekommenderar vi verkligen att du besöker saltgruvan och dess trappa. Om inte så har iallafall vi på Stepsta klart för oss var nästa studiebesök tar vägen.

Vad gör en trappa bekväm? Den första och kanske mest uppenbara kopplingen vi gör när vi tänker på termen ”bekväm trappa” är troligen ansträngningen som krävs för att gå i den. Vad som avgör hur mycket ansträngning som krävs är bland annat steghöjd och stegdjup. Det är dock viktigt att ta i beaktning hur längd påverkar upplevelsen av olika mått. Generellt sett är vi mer känsliga för steghöjd än stegdjup, vi föredrar med andra ord längre kliv än högre när vi går upp för trappor. Med andra ord finns en korrelation mellan de båda måtten vilket gör att de direkt påverkar varandra.

Trapptyp: Det första att bestämma är vilken typ och form av trappa du behöver och vill ha. I Sverige är en så kallad L-trappa det vanligaste men även raka och U-formade trappor är vanliga. Här kan du läsa mer om olika trapptyper. Nästa steg är att säkerställa ytan du har till förfogande och noga mäta all mått enligt vår beskrivning. Du behöver också bestämma om du vill ha en så kallad öppen eller stängd trappa. Här samlar vi fakta om olika typer av trappor, dess beståndsdelar, olika trämaterial samt viktiga byggnormer. Du behöver naturligtvis inte kunna alla dessa termer för att designa din egen trappa – i vår online designer blir du guidad steg för steg. Blir du förvirrad av alla begrepp och behöver hjälp så är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Se mer information at https://stepsta.se/.

Har ni fysiska färgprover? Ja, vi kan erbjuda fysiska färgprover (för de färger och kombinationer som finns i vår Online Designer). Kontakta oss med vilket träslag/färg/bets ni är intresserad av så skickar vi hem detta tillsammans med en retursedel. Kan jag välja material för min trappa? Ja, du kan välja mellan ett antal olika material för de olika delarna av trappan, såsom trappsteg, sidostycken och räcken. Vi arbetar kontinuerligt med att utöka vårt sortiment av olika träslag. Vanliga träslag på trappor är furu, ask, bok samt naturligtvis ek. Du ser alla tillgängliga materialval och hur de påverkar priset på trappan direkt i vår online-konfigurator.