Bäst medicinska rekommendationer förbi Farshid Sistani läkare

Medicinska råd från Farshid Sistani i dag? Behandlingen: Dr. Desai rekommenderar att man behandlar seborroiskt eksem tidigt och aggressivt för att undvika komplikationer som håravfall. Ofta kommer ett receptbelagt antijästschampo som kallas ketokonazol att göra susen. Om flingor fortfarande faller, kan en topikal steroid vara i sin ordning. Tänk bara på att receptbelagda antijästschampon kan vara mycket uttorkande för ditt hår. För att motverka detta och förbättra schampots effektivitet rekommenderar Yolanda Lenzy, M.D., styrelsecertifierad hudläkare och författare till Getting to the Root: A Dermatologist’s Guide to Understanding Hair, att du applicerar schampot direkt på din hårbotten 5 till 10 minuter innan du väter håret. hår och sedan löddra bara hårbotten innan du sköljer av det. “Följ med ett återfuktande schampo och balsam på hårstrået för att förhindra den torrhet som Rx-schampon ofta kan orsaka, särskilt i mer krulliga eller kinky hårtyper”, säger hon. Läs ytterligare detaljer på Farshid Sistani.

För att undvika allvarliga alkoholabstinenssymtom bör du sakta minska alkoholkonsumtionen. Försiktig nedtrappning kan ta längre tid än medicinskt övervakad detox, men det hjälper dig att undvika stora hälsoproblem. Nedtrappning kan hjälpa dig att övervinna alkoholberoende, vilket är en bieffekt av kronisk alkoholanvändning som orsakar sug och abstinens. Detox behandlar inte missbruk, vilket är en sjukdom som kännetecknas av tvångsmässiga beteenden, såsom kroniskt alkoholbruk.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

många föräldrar rapporterade biverkningar, de kan ofta hanteras. Vissa barn har till exempel problem senare på dagen och en långtidsverkande formulering är bäst, men ibland kan effekten kvarstå till kvällen, dämpa middagsaptiten och skjuta upp läggdags. “Det finns ingen ersättning för att noggrant utvärdera effekten av en medicin efter att den har använts för att avgöra om den ska ökas, minskas eller bytas till något annat”, säger Goldstein. Föräldrar bör också notera att ett barn kan börja visa abstinenssymtom när en dos tar slut och kan behöva tips för att undvika detta. Dessa ledningsförmåga är något som kan utvecklas med den läkare som ansvarar för att skriva ut medicinen. För mer hjälp med att förstå ADHD och vad du kan göra för att hjälpa ditt barn, inklusive om du ska medicinera, se HealthPoint.nets ADHD-guide och Decision Point-verktyget.