Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Зорница Таскова [редактор]


Изработката на сайт минава през няколко базови фази

Когато решите да пристъпите към поръчването на изработка на сайт за вашите нужди, е добре още в самото начало да сте наясно какво, защо и как трябва да се направи, за да удоволетвори крайния резултат целите ви.

Самото изработване на интернет страница минава непременно през базови основни фази, без които не може и с които е добре да сте запознати, когато потърсите услугите на уеб дизайнерите.

Първата крачка в тази насока е да планирате внимателно конкретната си цел, да имате ясна концепция за сайта, както и за неговата тематика, за таргет групата, в която се целите и за всички дейности, свързани с функционирането му в интернет. Структурата, функционалността, дизайнът, рекламата и авторекламата, контентът и графиката трябва да хармонират в едно цяло, насочено именно към удоволетворяване на вашите цели.

Планирането на конкретната ви цел е свързано именно с изясняване на тематика, концепция и пряка дейност на уеб страницата, така че тя за заинтересува конкретната таргет група в глобалната мрежа, в която се целите.

Избирането на името и домейна на новия уеб сайт трябва да бъдат внимателно обмислени още в самото начало, така че те да изразяват възможно най-добре дейността ви, така че ключовите думи в тях да класират интернет страницата ви на предни позиции в големите интернет търсачки. Името и домейнът е добре да са кратки, уникални и лесни за изписване и запомняне. В тях може да наблегнете на презентирането на фирмата си, на дейността си или на някаква комбинация в тази насока. Самият домейн нейм е добре да бъде един от най-популярните в днешно време в интернет домейни като „.com“, „.net“, „.org“, „.info“, „.eu“ или пък „.bg“. Не забравяйте преди да се спрете на вариант да

По-нататък е добре да прецизирате платформата за изработката на сайта, което е в пряка зависимост от желани елементи като структурата или функционалността на уеб страницата, които ще ви свършат възможно най-добра работа.

Уеб дизайнът от своя страна също е основополагаща крачка при направата на един сайт. Добре е той отново да отговаря най-пряко на целите и нуждите ви, да е обвързан с евентуално лого и слоугън на сайта, да е насочен директно към търсената аудитория, да е лек, атрактивен и удобен, при изграждането му да имате избор между различни по тип уеб дизайни като адаптивния или мобилния например.

След това идва ред да се валидират HTML кода и CSS кода на новата интернет страница, което е много важно при работата и с интернет търсещите машини, както и за работата и, зареждането на сайта и ред други функционалности.

Не забравяйте да следите вашите уеб дизайнери да тестват новия сайт както докато го изработват, така и на финала на работата по интернет страницата.

Не забравяйте и да настоявате при изработката на сайта, той да бъде СЕО оптимизиран, за да бъде гарантирано доброто му представяне в интернет търсачките и класирането му на челни позиции в тях.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни