Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Зорница Таскова [редактор]


Защо и как да изберете IP камера

Много от хората се стремят да защият бизнеса, домовете, имуществото си и да търсят ефективно решение за защита на тяхната собственост, докато тях ги няма. Методи за сигнализация, когато някой навлезе в частна собственост, за да може да реагирате по най-бързия начин.

IP камерите разполагат с вграден компютър с уеб сървър, който ни позволява да получим, това от което се нуждаем. IP камера е това дискретно устройство, което ще предава за вас в реално време където и да се намирате. Само с помощта на Интернет и компютър или мобилно устройство, вие ще сте на произволно място, но погледът ви ще достига до желаните обекти за наблюдение.


Огромното разнообразие от устройства, може да ви обърка в началото, но за сметка на това е гаранция, че ще откриете всичко, което ви е необходимо в един малък уред – ip скрити камери, камери за външен и вътрешен монтаж.


Как да изберете вашата IP камера?

 

720P = 1 Megapixel (Mp). Какво ви говори това?

 

Това е процесора на камерата (CPU). Процесора който обработва 1 мегапикселово видео, може да бъде произведен от много производители на чипове. Именитите маркови камери може да използват по скъп процесор като например Ambarella. В средния диапазон IP Камери се използва Hisilicon. По-добрите процесори обикновенно имат по-добра стабилност и допълнителни функции. Съществуват и доста по-ефтини процесори които се вграждат в камерите, но качеството е по-различно. За сравнение можете да шофирате Мерцедес и Форд – и двете развиват 100км/ч, но качеството е различно.

 

Image Sensor

 

Сензорите за изображението обикновенно идват от компании като Sony, Aptina, Omnivision и др.

 

Изброени са в реда на качеството на изображението. Sony прави серия IMX за охранителни камери (сензор за звездните светлини). Aptina разполагат с много добри сензори за нощно виждане. Omnivision също не отстъпват по качество, макар и на по ниска цена. Размерът на Image сензора се отнася до разделителната способност и ъгъла на наблюдение. Най често се предлагат ¼“ или 1/3“. Последният е по голям и дава по широк ъгъл за наблюдение.

 

Обектив

 

Обективът който се намира на върха на сензора, също е много важен. Евтиният обектив ще ви даде по мътно или по тъмно изображение, тъй като пропусканата светлина е по-малко. Ако целта на производителя е по-ефтина продукция, то той ще използва 1MP обектив върху 1MP сензор. Друг показател е нощното видеонаблюдение. Обикновенно отбелязвано като 10-15м. По качествените камери са снабдени с LED светлини за нощно виждане.

 


По производители можем да изброим едни от най-добрите охранителни камери – Sony, Panasonic, Samsung, Bosch. Разбира се ще вмъкнем също и тези които се предлагат на по-достъпни цени и не отстъпват по никакъв начин в качеството на изработка, компоненти и изображение – Hikvision, Longse, Dahua, Avigilon, Foscam.


Връзката посредством Интернет е неограничена, възползвайте се максимално от тази възможност като я допълните с подходящи IP камери и си осигурите пълен контрол над всяка ситуация, независимо от разстоянието между вас и наблюдаваните места.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни