Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Евгени Сираков [редактор]


Платформа ще трансформира говор към текст в реално време

Фондация „Заслушай се” и Samsung представиха първата за България платформа с услуга за трансформиране на говор към текст в реално време, която ще осигури равен достъп до образование на около 8000 деца и младежи с увреден слух в страната, обявиха разработчиците.

Услугата стартира с пилотна фаза и ще бъде внедрена в едно специализирано училище в София, а през 2017 г. обхватът и приложението на платформата ще бъдат разширени. Целта е да се осигури качествено и достъпно образование за деца и младежи с увреден слух. С помощта на иновативната услуга по време на учебния процес учениците и студентите ще могат да възприемат устната реч на преподавателите във вид на писмен текст.

„Лично за мен това е много емоционален ден, защото ме връща към ученическите ми години, когато, седейки на първия чин, се опитвах да разбера всичко, което учителите казваха. Пропусках много информация и това правеше всичко много трудно. Оттогава мечтая да дойде денят, в който следващите поколения деца и младежи с увреден слух да не изпитват тези трудности. Услугата за трансформиране на говор към текст, която днес представихме, е това решение, което ще помогне на стотици деца да се обучават пълноценно. Целта ни е до 2019  г.да покрием всички 8000 деца и младежи с увреден слух“, заяви Ашод Дерандонян, основател и председател на фондация „Заслушай се“.

„Този съвместен проект е изключителна възможност да покажем как технологиите реално улесняват живота на хората и осигуряват достъп до нови възможности и изживявания. Щастливи сме, че „Заслушай се“ видя в лицето на Samsung най-подходящия партньор и заедно създаваме история“, коментира Кирил Николов, ръководител „Мобилна дивизия“ на Samsung България.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net
От: Петър Георгиев
Дата: 11.07.2017 21:21:30
https://gong.bg/?

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни