Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Евгени Сираков [редактор]


Хампарцумян: Технологиите ще променят вида на услугите, но не и същността на банковата дейност

Новите технологии ще променят вида на предлаганите от банките услуги, но не и същността на банковата дйност, заяви пред студенти от УНСС председателят на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Той изнесе първата от серията лекции Бизнес Мастър Клас, инициатива на УниКредит Булбанк, при която топ мениджъри на банката ще споделят своя опит и знания със студенти от различни университети.

Финансовите услуги ще стават все по-достъпни, на все по-разумна цена и ще бъдат все по-разнообразни, според експерта. Всеки от нас в бъдеще ще бъде в състояние да си сглобява като частички от Лего финансова услуга по собствен модел, според нуждите и възможностите си, очерта бъдещето Хампарцумян. Някои хора наричат това цифровизация или дигитализация, но тя не е цел. Целта е все по-добра и достъпна услуга, а дигитализацията е просто средството да го постигнем“, коментира още главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.  

Банковият бизнес все повече се превръща в администриране на големи системи и бази данни, извършване на процеси в реално време, които изискват огромен ИТ ресурс. Ще има нужда от хора с  висока компетентност в сферата на информационните тхнологии, защото ако навремето ИТ е била само една от поддържащите банковата дейност системи, сега тя се превръща в сърцето на банката.. Ако искате съвет от мен, две са нещата, които трябва да учите: счетоводство, защото това е финансовата математика и информационни технологии“, обърна се банкерът към студентите. Според Хампарцумян през следващото десетилетие така, както сега се пишат приложения за смартфони, вече ще се пишат индустриални апликации и всеки с основни умения в ИТ сферата ще може сам да сглобява приложения за бизнеса, в който работи. 

В банковия бизнес ще стане изключително важна борбата за лоялността на клиента. Заради многобройните канали за предоставяне на услугата, да накараш клиент да избира и да вярва на определена институция ще става все по-трудно и по-ценно и усилията за това трябва да са непрекъснати, по думите на Хампарцумян.

Топ мениджърът отбеляза, че все повече в бъдеще банковото обслужване в клоновете ще се трансформира от извършване на обикновени финансови операции (нещо, което клиентите вече могат да правят сами онлайн или чрез мобилното банкиране), към предоставянето на персонализирани финансови услуги и консултации.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни