Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Прес-съобщения

Новината е представена
от Angel Kozludjov [editor]


Sony представя нова награда за мобилна фотография за 2015 г.

Световната фотографска организация днес обяви нова награда, посветена на мобилната фотография, в рамките на Световните награди за фотография на Sony 2015, съобщиха от технологичния гигант.

Най-новите технологии за снимане в мобилните телефони дават по-голяма свобода за фотографите. Важните моменти могат да бъдат уловени при всякакви обстоятелства и навсякъде, а телефонът може визуално да документира всеки ден от ежедневието ни. Категорията за снимки от мобилен телефон в рамките на Световните награди за фотография на Sony 2015 отличава тази нова творческа свобода и начина, по който мобилната фотография предефинира подхода на фотографите към собственото им изкуство, поясниха от Sony.
Фотографите имат точно един месец, за да изпратят своето най-добро изображение. То трябва да отговаря на заданието, да се извличе от живота това, което се влага в него. Необходимо е да се излезе извън границите на очевидното и да се открие вдъхновението навсякъде. Търси се необикновеното, а за целта се използва мобилен телефон за да се види света през един различен обектив.
Участието в конкурса е безплатно, а крайният срок е 27 февруари 2015 г. на www.worldphoto.org
Най-добрите изображения ще бъдат подбрани от жури в състав:
• Анна Диксън, директор Фотография, Huffington Post, САЩ
• Крис Хъдсън, творчески директор, National Geographic Traveller, Великобритания
• Антъни Лепини, фотограф и творчески директор, Франция (на снимката)
• Алвин Суун, член на редакторския екип, HWM и HardwareZone.com, Сингапур
• Евгени Чеботарев, главен директор Фотография и съосновател, 500px, Канада
Избраните фотографии ще бъдат обявени на уебсайта на Световната фотографска организация, www.worldphoto.org, а победителят ще бъде избран чрез публичен вот на сайта, в периода 10-17 март, допълниха организаторите.
Фотографът, създал изображението фаворит на публиката, ще лети до Лондон за гала церемонията на Световните награди по фотография на Sony 2015 на 23 април и ще получи подарък от Sony Mobile, включващ смартфон и таблет от флагман серията Xperia, обещаха от компанията.
Астрид Мергет Моценигос, творчески директор на Световната организация по фотография, коментира: "С днешните невероятни технологии имаме възможност ежедневно да улавяме моменти, които всъщност са част от уникалната ни житейска история. Повечето от нас документират собствената си история всеки ден чрез мобилните си телефони и дори не го осъзнават. Тази категория ни позволява да погледнем малко по-отблизо на тези иначе обикновени моменти."
Членът на журито Антони Лепини, френски street фотограф, който редовно снима, използвайки своя мобилен телефон, добави: „За мен е удоволствие да наблюдавам как фотографията се развива заедно с новите технологии и новите приложения. Близостта променя начина, по който гледаме на снимките. Винаги трябва да сме "нащрек", за да уловим идеалния момент. Надявам се чрез тази награда да намерим уникални моменти."
Допълнителна информация за Световните награди за фотография на Sony и Световната фотографска организация можете да откриете на www.worldphoto.org
Изображения от Антъни Лепини, заснети със Sony Xperia Z3, са достъпни през пресцентъра на Световната фотографска организация на press.worldphoto.org.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни