Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Съветите на спеца

Новината е представена
от Светлин Желев


Nokia ще развива 3D картографирането

На специално организирана за целта пресконференция преди дни Nokia обяви придобиването на компанията Earthmine, развиваща продукти за триизмерно картографиране.

 

Развиващата се бързо компанията стартира наскоро безплатна облачна услуга, наречена Here (Тук), която е достъпна на Here.net.

 

От Nokia очевидно са решили да доразвият възможностите на платформата, като я направят достъпна до повече операционни системи и разбира се – смартфоните на компанията.

 

Стана ясно, че за потребителите на Lumia смартфоните, новата услуга ще е достъпна през приложението Nokia Maps от Windows Phone Marketplace, докато за Android 2.2+ потребителите и за тези с iOS 4+, ще могат да използват Here от браузера на телефона си.

 

От десктоп компютър всеки потребител ще може да ползва новата услуга, стига да работи през популярните бразузери.

 

Услугата е наистина много интересна, въпреки че към момента предлага поглед само над САЩ и Канада. Тя има различни функции, сред които са:

Explorer local places.

Discover by public transport.

Check local traffic.

Explore in 3D.

Get local tips & facts.

Очевидно за компанията, която според много специалисти трудно ще излезе от кризата, в която е от години, е важно развитието на новите триизмерни картографски услуги. Ще е наистина впечатляващо да гледаме картите по този нов начин, но за да се привлекат повече потребители определено трябва да се замисли и за приложения за другите операционни системи, а не са преглед само през браузера.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни